Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Το βιβλίο με τις τρομακτικές ιστορίες

 Οι Μαγικές Κουκουβάγιες σας παρουσιάζουν το πρώτο τους ηχητικό βιβλίο!


"Το βιβλίο με τις τρομακτικές ιστορίες" δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης με το τμήμα Γ2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού. 

Η συγγραφή του παραμυθιού πραγματοποιήθηκε μέσα από δραστηριότητες δημιουργικής γραφής στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής. Διερευνήσαμε τις έννοιες του καλού και του κακού, του πονηρού και του αφελή, του όμορφου και του άσχημου αλλά και τους ανθρώπινους χαρακτήρες, τις σχέσεις και τις συμπεριφορές.

Με το άνοιγμα του σχολείου, ξαναείδαμε το παραμύθι μας από την αρχή. Εμβαθύναμε στους ήρωές μας και τα κίνητρά τους και φανταστήκαμε δύο διαφορετικά φινάλε αναζητώντας τις διαφορετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι ανθρώπινες επιλογές. Στη συνέχεια απομονώσαμε τα πιο σημαντικά σημεία της δράσης και το εικονογραφήσαμε. Το μετατρέψαμε σε ηχητικό βιβλίο (audiobook) εμπλουτίζοντάς το με τις ζωγραφιές μας.

Με "Το βιβλίο με τις τρομακτικές ιστόριες" συμμετέχουμε στο Διαδικτυακό Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που πραγματοποιείται στις 11 και 12 Ιουνίου 2021. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δράσεις του Φεστιβάλ στον παρακάτω σύνδεσμο.





"ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ- ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ Οι μαθητές/μαθήτριες του Γ2 τμήματος του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καματερου ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Μάρω Λιάτσου, θεατρολόγος ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Αγγελική Ζησοπούλου, δασκάλα ΑΦΗΓΗΣΗ/ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ/ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Μάρω Λιάτσου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μυστικό πέρασμα

 Δεν ήταν ένα πρωϊνό όπως όλα τα άλλα. Τίποτα δεν ήταν το ίδιο όταν μπήκα μέσα στη βιβλιοθήκη του κάστρου.  Όταν αντίκρυσα αυτό το πρωτόγνωρ...