Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Πώς μπορώ να γίνω συγγραφέας; Συνέντευξη με τη συγγραφέα Μαρία Σούμπερτ - Μέρος Α'

Οι Μαγικές Κουκουβάγιες ρωτάνε, 
η συγγραφέας Μαρία Σούμπερτ απαντά.

Οι Κουκουβάγιες μου πάντα ήταν πολύ περίεργες, πάντα ήθελαν να μαθαίνουν καινούρια πράγματα αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους!
Ήταν ένα πρωϊνό Κυριακής, που ο ήλιος δεν είχε και πολύ όρεξη να βγεί να παίξει,  και οι Κουβουβάγιες μου φτερούγισαν γύρω μου και άρχισαν να με βομβαρδίζουν με ερωτήσεις. 

"Εμείς πως μπορούμε να γίνουμε συγγραφείς; Και πως γίνεται ένα βιβλίο; Και τί κάνει ο εικονογράφος; Και τί κάνει ο συγγραφέας όταν δεν έχει έμπνευση;" 

"Μα τί σας έπιασε;" τις ρώτησα ζαλισμένη από την οχλοβοή. Η Κουκουβάγια των Παραμυθιών με κοίταξε με τις ματάρες της γεμάτες παράπονο.
"Εμείς γιατί θα πρέπει μόνο να τακτοποιούμε τα βιβλία στη βιβλιοθήκη; Γιατί να μη γράψουμε τα δικά μας;"

"Μμμμμμ" μουρμούρισα και άφησα κάτω τον δεύτερο πρωϊνό μου καφέ. "Καλύτερα να ζητήσουμε την γνώμη ενός ειδικού. Εσείς συγκεντρώστε τις ερωτήσεις σας και εγώ θα κανονίσω τα υπόλοιπα"

Δεν πέρασε μια βδομάδα και γύρισαν πίσω με ένα τεράστιο χαρτί, τυλιγμένο σε ρολό, σαν πάπυρο! 
"Ορίστε! Ποιός θα μας λύσει τις απορίες μας;" με ρώτησαν αυστηρά.
"Μια συγγραφέας" απάντησα με παιχνιδιάρικο ύφος. "Θα ρωτήσουμε μία συγγραφέα" 

Η Μαρία Σούμπερτ είναι θεατρολόγος, δραματοθεραπεύτρια, συγγραφέας και μεταφράστρια. Απαντάει με χιούμορ στις ερωτήσεις των παιδιών, εξηγεί με απλά λόγια την δουλειά ενός συγγραφέα και μας βοηθάει να γράψουμε το δικό μας παραμύθι. Την καλωσορίζουμε στις Μαγικές Κουκουβάγιες και την ευχαριστούμε πολύ. 



Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα βιβλία της Μαρίας Σούμπερτ και το συλλογικό της συγγραφικό και μεταφραστικό έργο, πατήστε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το μυστικό πέρασμα

 Δεν ήταν ένα πρωϊνό όπως όλα τα άλλα. Τίποτα δεν ήταν το ίδιο όταν μπήκα μέσα στη βιβλιοθήκη του κάστρου.  Όταν αντίκρυσα αυτό το πρωτόγνωρ...